• Global Money Week
        • Global Money Week

          4. 4. 2024

          V týždni 18.3-22.3. sme sa zapojili do celosvetovej kampane Global Money Week, ktorej tohtoročná téma bola : Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť. Naši žiaci sa zapojili do kvízu, rôznych hier počas hodín a niektorí si vyskúšali aj virtuálnu realitu. Na záver týždňa boli vyhodnotení najúspešnejší riešitelia kvízu spomedzi žiakov a dokonca aj učiteľov

      • Deň vysokoškoláka
        • Deň vysokoškoláka

          14. 3. 2024

          Dňa 13.marca 2024 sa žiaci tretieho ročnika zúčastnili podujatia "Deň vysokoškoláka" na SPU Nitra.- Úvodnú reč predniesol prorektor M.Šimko, kde predstavil univerzitu, informoval o možnostiach štúdia na univerzite.- Svoje študijné programy prezentovali prodekani zo šiestich fakúlt.

          Následne boli študenti rozdelení do skupín podľa záujmu.- So sprievodcami si prezreli priestory univerzity: laboratória, učebné priestory, jazdecké centrum, terárium..- Atraktívny program si pripravili sokoliari aj kynológovia.Veríme, že toto podujatie pomôže našim študentom pri výbere ďalšieho štúdia.

      • LYŽIARSKY VÝCHOVNO – VZDELÁVACÍ KURZ
        • LYŽIARSKY VÝCHOVNO – VZDELÁVACÍ KURZ

          16. 2. 2024

          V dňoch 5. – 9. februára 2024  absolvovali študenti našej školy lyžiarsky výcvik v stredisku GUGEL v obci Dedinky – Mlynky. Aj napriek nie najlepšiemu počasiu a snehovým podmienkam to bol jeden z najlepších kurzov za posledné roky. Prispeli k tomu aj prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska, snahou zabezpečiť čo najlepšie podmienky na lyžovanie a priebeh výcviku, za čom im patrí naša vďaka. Pochvalu si zaslúžia aj naši študenti za to, ako sa správali a pristupovali k svojim povinnostiam počas výcviku ale i osobného voľna.

          Začiatočníci si osvojili základné zručnosti a návyky potrebné na zvládnutie lyžiarskej techniky a pokročilí zdokonalili a upevnili už zvládnuté lyžiarske schopnosti. Niektorí žiaci lyžovali viac, iní menej – každý podľa svojich možností, schopností a ...chuti. Počas osobného voľna sa zapájali do rôznych hier a súťaží ako stolný tenis, biliard, stolný futbal, basketbal, zahrali si karty, šach. Tí, ktorí chceli byť kreatívnejší sa venovali hre Activity, kde súťažili vo vysvetľovaní pojmov pomocou opisu, kreslenia ako i pantomímy.

          Po večeri sme počúvali hudbu, niektorí tancovali iní spievali. Študent Dávid Suchý nás zabával  hrou na harmoniku. Hudbou študenti počas celého pobytu udržiavali príjemnú a veselú atmosféru.

          Aj vďaka tomuto pobytu sa opäť lepšie spoznali, vytvárali a upevňovali si medziľudské vzťahy.

          Naša poďakovanie patrí aj prevádzkovateľom penziónu Salamander v dedinke Mlynky, kde sme sa vďaka milému a ochotnému personálu cítili ako doma.

      • Školenie mechanizátorov - Nitra
        • Školenie mechanizátorov - Nitra

          12. 2. 2024

          Dňa 8.2.2024 sa študenti SOŠPaSV odboru 4243M (mechanizátor) zúčastnili odborného školenia zameraného v prvom rade na predstavenie najnovších noviniek a vylepšení v oblasti mechanizácie v poľnohospodárstve. Školenie sa uskutočnilo v priestoroch výstaviska Agrokomplex, bolo zamerané aj na správnu údržbu a prevádzku traktorov, bezproblémové ovládanie navigácie a moderné možnosti servisného zabezpečenia traktorov.

      • Mikuláš 2023
        • Mikuláš 2023

          8. 12. 2023

          6.12.2023 zavítal aj do našej školy Mikuláš spolu s čertom a anjelom. Pre žiakov, učiteľov a zamestnancov školy si pripravili sladkosti. Porota hodnotila vianočnú výzdobu tried. Na prvom mieste s najkrajšou vianočnou výzdobou sa umiestnila 1. C trieda, ktorá získala odmenu v podobe chutnej mikulášskej torty. Na druhom mieste skončila 1. A trieda a tretie miesto získala 3. A trieda. Víťazom gratulujeme a všetkým, ktorí sa zapojili ďakujeme.

      • Mikulášska kvapka krvi
        • Mikulášska kvapka krvi

          22. 11. 2023

          Opäť sa blíži čas vianočných sviatkov, čas darov a darčekov. Pozývame preto vás, vašich kolegov, rodičov a dospelých študentov na Mikulášsku kvapku krvi, ktorá sa uskutoční v stredu - 6.12.2023 - "na Mikuláša" 

          Príďte darovať krv, darovať zdravie a život tým, ktorí to potrebujú. Pre nás tak málo, pre nich tak veľa .Vopred ďakujeme za vašu účasť a za pomoc pri propagácii tohto dobročinného a vysoko humánneho podujatia.

      • Foodathon
        • Foodathon

          14. 11. 2023

          Foodathon je príležitosťou pre stredoškolákov, ktorú organizuje JA Europe, aby sa spojili, inovovali a vytvorili riešenia, ktoré budú formovať budúcnosť poľnohospodárstva.

          Vrámci tohto online podujatia vytvorili tím dievčatá Peťa Pinková, Kaja Androvicsová a Viki Gálfyová so stredoškolákmi z Lotyšska a v priebehu októbra absolvovali mentoringové stretnutia. Následne mali za úlohu vytvoriť v priebehu 4 dní video, ktoré by prezentovalo ich pohľad na zadanú výzvu.

          Konkurenciou im bolo ďalších vyše 90 medzinárodných tímov.

        • Milí žiaci,

          3. 11. 2023

          ďakujeme za každý hlas v súťaži o najoriginálnejší a najzdravší tanier. Výherným tanierom na základe výsledkov hlasovania sa stal tanier, ktorý pripravili žiaci a žiačky 2.A.

          Výhercom srdečne gratulujeme.

      • Oznam
        • Oznam

          3. 11. 2023

          Vedenie školy oznamuje rodičom budúcich prvákov, ktorí sa nestihli zúčastniť "Dňa otvorených dverí 24.10.2023" a mali by dodatočne záujem o prehliadku školy obohatenú sprievodným slovom, nech telefonicky kontaktujú riaditeľa školy na čísle:

          +421 36 6312463 alebo  0950 424 313

      • Opäť skvelé prvé miesto našich študentov
        • Opäť skvelé prvé miesto našich študentov

          20. 10. 2023

          Dom Matice slovenskej v Leviciach každoročne organizuje kvíz pre stredné školy POZNAJ SVOJU VLASŤ. Pravidelne sa ho zúčastňujú aj študenti našej školy. Tohtoročný 24. ročník kvízu bol zameraný      na Rok odkazu štúrovcov a konal sa 18. októbra 2023 v Dome Matice slovenskej v Leviciach. Pozvánku dostali zástupcovia zo všetkých stredných škôl v okrese Levice. Našu školu reprezentovali študenti    IV. A triedy – Eva Tušanová, Alex Vince a Marek Handel z III. A triedy. Kvíz mal tri kolá: Slovenská literatúra, Slovenská história, Slovenská príroda a prebiehal formou testu.  Po treťom kole malo naše družstvo rovnaký počet bodov ako GAV Levice. Na poslednú otázku naši študenti odpovedali správne a v silnej konkurencii súťažných družstiev ostatných stredných škôl nakoniec získali krásne prvé miesto. Obhájili tak minuloročné prvenstvo. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

      • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          18. 10. 2023

          Pozvánka pre žiakov ZŠ, pre ich rodičov a pedagógov

          V priestoroch Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Leviciach, Na lúkach 18, sa uskutoční

           

          „DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ“

           

          Návštevníci budú mať možnosť prezrieť si priestory školy a oboznámiť sa s podmienkami štúdia.

          Dostanú informácie o:

          * študijných odboroch (4-ročné s maturitou)

          4210M04 agropodnikanie – farmárstvo

          4210M08 agropodnikanie –poľnohospodársky manažment

          4243M mechanizácia pôdohospodárstva

          *učebných odboroch  (3-ročné s výučným listom)

                       4561H01 poľnohospodár – mechanizácia

                       4561H02 poľnohospodár – farmárstvo

           

          očakávame Vás 24. októbra 2023

          v čase od 09.00 do 12.00 hodiny.

          Radi privítame návštevníkov a záujemcov o štúdium na našej škole.

      • Svetový deň duševného zdravia
        • Svetový deň duševného zdravia

          17. 10. 2023

          Každý rok si 10. októbra pripomíname Svetový deň duševného zdravia. Duševné zdravie je rovnako dôležité ako fyzické a preto sme pri príležitosti tohto dňa v piatok, 13. 10., na našej škole organizovali akciu Náš deň zdravia s pestrým a zaujímavým programom pre žiakov a pedagógov školy. Žiaci sa zúčastnili odbornej prednášky zameranej na podporu duševného zdravia. Tiež si mohli vyskúšať rôzne relaxačné aktivity, ako napr. relax umením, relaxačnú miestnosť či zrelaxovať pri hre. Pre žiakov bolo pripravené motivačné kino s krátkymi filmami. Žiaci školy si pre ostatných žiakov pripravili ochutnávku domácich plodín a produktov v rámci zdravej stravy a tiež si žiaci mohli pripraviť svoj vlastný zdravý tanier.